Het in januari onthulde beeld van weeramateur Jaap Langedijk te Winterswijk heeft nu ook een QR-code om informatie op te halen. Wim Schepers, de man die volgens velen de mooiste stem van Winterswijk heeft, was bereid om het zeer bijzondere verhaal over het kouderecord in te spreken. Wim (Schepers Mediaproducties) is al decennialang actief in de media- en communicatiewereld en houdt zich nu bezig met onder andere het inspreken van bedrijfsfilms, tv-producties en commercials.

Met je telefoon de kou herbeleven

Wim Ruesink, een van de initiatiefnemers van het beeld: “Wim Schepers vertelt het verhaal over de totstandkoming van de koudste temperatuur ooit in ons land gemeten. Dat gebeurde op 27 januari 1942 toen KNMI-weeramateur Jaap Langedijk een temperatuur van min 27,4 graden registreerde.

Nooit werd het in ons land meer zo koud als toen. Precies 80 jaar na dato is aan de andere kant van Winterswijk, bij de ijs- en skeelerbaan, een bronzen beeld onthuld van Jaap Langedijk. De onthulling van het beeld van deze weerman zorgde voor een hausse aan landelijke mediabelangstelling. Nu het vakantieseizoen voor de deur staat zullen ongetwijfeld veel toeristen even bij het beeld stilstaan.

Winterswijkers kennen het verhaal over het kouderecord al wel, maar om toeristen het verhaal te vertellen is er bij het beeld een QR-code geplaatst. Hou je er je mobiel voor, dan hoor je het unieke verhaal. Net als bij de totstandkoming van het beeld, is dit mede mogelijk gemaakt door de Winterswijkse Uitdaging. Deze organisatie zorgde ook voor een prachtige bijpassende paal waarop de QR-code staat.”

Alle info over het kouderecord is te vinden op kouderecordwinterswijk.nl.

Categorieën: Nieuws