“Beeld is sprekend ome Jaap”

“Het is sprekend ome Jaap.” Dat was de eerste reactie van de Lunterse Herma Klomp-Te Strake op het radio-item van omroep Gelderland op 27 januari. “Ik hoorde presentator Frank van Dijk vertellen dat er in Winterswijk een beeld kwam van Jaap Langedijk vanwege de koudste temperatuur ooit in Nederland gemeten. Dat is mijn oud-oom, dacht ik en nam gelijk contact op met Radio Gelderland waarna ik in de uitzending kwam.”

Trouwfoto echtpaar Langedijk

Achterhoekse roots

“Mijn roots liggen in de Achterhoek. Mijn opa, Te Strake, is geboren in Lichtenvoorde. Zijn vader was daar stationschef. Mijn oma, de zus van Els Langedijk, kwam uit Doetinchem. Ik ben ooit in Winterswijk bij Jaap en Els op bezoek geweest, thuis aan de Morgenzonweg. Ik vind dat het beeld echt lijkt op ome Jaap. Ik denk dat hij het ook leuk gevonden zou hebben om een beeld te krijgen. Uit mijn opa’s en vaders verhalen begrijp ik dat hij met liefde jarenlang het weer bestudeerde.” 

“We gaan gauw een keer naar Winterswijk om het beeld te bekijken, lijkt mij heel bijzonder”, aldus het achternichtje van Jaap Langedijk die voor de site van kouderecordwinterswijk.nl ook nog wat oude foto’s van Jaap en Els Langedijk beschikbaar heeft gesteld.

Jaap en Els Langedijk op latere leeftijd
Categorieën: Nieuws